Diş temizliği ve bakımı herkes için oldukça önemlidir. Bu yüzden de dişlerimizi her gün fırçalamamız gerekmektedir. Fırçalamazsak sararır ve çürüyebilir. Kim dişlerinin beyaz olmasını istemez ki? Bakımın yanında diş beyazlığı da birçok insanın sorunu haline gelmiştir. Çünkü herkesin dişi beyaz olmaz ve kendiliğinden diş taşı oluşabilir. Bu yüzden de çoğu kişi” dişlerim nasıl beyaz olabilir?” sorusuna cevap bulmak ister. Bununla ilgili sizi bilgilendirmek istiyorum.
Diş Beyazlatma Nedir?
Diş beyazlatma yöntemi, dişlerin mine ve diş kemiği katmanında oluşmakta olan renklerin giderilmesi tedavisi olarak adlandırılmaktadır. Birçok sebeplerden sararan ve siyahlaşan dişlerin rengini, kişisel olarak birkaç ton açmak için kullanılmaktadır. Diş tedavinizin bir hekim tarafından yapılması daha sağlıklıdır.
Diş etleriniz ve dişleriniz hiçbir şekilde zarar görmemektedir. Bazı araştırmalara göre diş hastalarının çoğu, hatta oran vermem gerekirse %90’ı beyazlatma yöntemi ile ilgili bilgi almaya çalışmaktadırlar. Ve belki inanamayacaksınız ama çoğu insan sırf dişlerinin sarı olmasından dolayı gülmeyi bile istememektedirler.
Ve bazı kişiler evde bitkisel yöntemle diş beyazlatmak için çabalamışlar ancak diş minesine zarar verebileceğinden bu yöntemlerden kaçınmışlardır. Eğer diş mineniz zarar görmesin istiyorsanız, çıkan su içeren jellerden kullanabilirsiniz. Eğer ben evde değil de doktor yardımıyla dişlerimi beyazlatmak istiyorum diyorsanız, bunun için” Diş beyazlatma fiyatları 2023” sorusuna cevap arayacaksınız demektir.
Diş Beyazlatma Fiyatları 2024
Diş beyazlatma fiyatları 2024 yılında ortalama Boğaziçi Diş Hastanemizde 3.500 TL ‘dir.
Diş Beyazlaması Nasıl Olmaktadır?
1.Diş beyazlatma işlemi üç seansta yapılmaktadır.
2.Beyazlatma işlemi öncelikle ağartma yöntemi ile başlamaktadır. Daha sonrasında dişteki lekeleri parçalama yöntemiyle devam etmektedir. Daha sonrasında da dişleri parlatarak ve dişin kalıcı olarak beyazlaması için lazer yöntemiyle rengini stabil hale getirilmesi olayıdır.
3.Diş minelerinin susuz kalmaması için beyazlatıcı jeller kullanılarak, dişlerin çatlamaması sağlanmaktadır. Normal zamanlarda bile dişlerimizin arasına giren yiyeceklerin uzun süre kalmasından dolayı dişte renk değişimi meydana gelmektedir. Beyazlatma yönteminden sonra doktorunuzla birlikte karar vererek diyet listesi uygulamanız gerekmektedir. Dişlerinizin kalıcı beyaz olmasını istiyorsanız eğer, mutlaka diyet listesine uymanız da fayda olacaktır diyebilirim. Diş beyazlatan jelin asla bir yan etkisi bulunmamaktadır.
Bazı vaka durumlarında soğuk ve sıcak hassasiyetinde sıkıntı olabilmektedir. Ki bu sıkıntının çok büyük olmadığının da altını çizmek isterim. Doktorun uygulayacağı Flor-Opal yöntemi ile bu sorunda kolayca ortadan kalkacaktır. Eğer dişlerinizin rengi tamamen sararmış ve düzelemeyecek gibiyse bazı kişiler takma diş yöntemine başvurmaktadır. Bunun yerine Bleaching yöntemi denilen diş beyazlatma yöntemiyle dişlerinizi on kata kadar açabilirsiniz.
Diş Beyazlatma Yönteminin Tedavi Süresi Ne Kadardır?
Kliniklerde yapılan lazerli tedavilerde iki seans yapılmaktadır ve bu seansların süresi 15 dakika kadardır. Ev tipi beyazlatma yöntemi olarak da geçen Home Bleaching yönteminde tedavi yöntemi üç ya da altı gün sürmektedir.
Kalıcı Diş Beyazlatma Yönteminde Tedavi Nasıl Yapılmaktadır?
Kalıcı diş beyazlatma yöntemi olarak iki yöntem bulunmaktadır. Birinci olarak uygulanan yöntemlerden birisi, profesyonel olarak doktorun uygulayacak olduğu yöntemlerden birisidir. İkinci yöntemlerden birisi de doktorun evde önerdiği yöntemlerden birisidir. Uygulanan iki yöntemler de oldukça yararlı ve etkili olmaktadır. Kendiniz karar vereceğinize, doktorunuzun dişlerinize bakarak uygulayacağı ve seçeceği yöntem daha etkili olacaktır.
Lazer Yöntemi İle Diş Beyazlatma Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?
Sararmış ve siyahlaşmış olan dişlerin üzerine lazer ışığı belirli bir süre boyunca sabit bekletilmektedir. Lazer ışığı ile dişin beyazlaması mümkün değildir. Beyazlatma jeli aktif edilerek lazer ışığı ile uygulanır ve böylelikle kimyasal süreci başlamış olur. Tamı tamına yarım saat içerisinde işlem bitmiş olur ve beyazlatma operasyonu gerçekleşir. Eğer dişleriniz fazla sararmış ve siyahlaşmış ise birkaç seanstan sonra dişleriniz daha da beyazlaşmış olacaktır.
Evde Kalıcı Olarak Diş Beyazlatma Yöntemi Nasıl Olmaktadır?
Öncelikle doktorunuz ağzınızdan ölçü alır ve dişlerinize takılacak ince lastik kalıplar yapar. Daha sonrasında ise lastik kalıpların üzerine ilaç dökmeniz gerekecektir. İlacı döktükten sonra lastiği dişleriniz de altı ya da sekiz saat tutmanız gerekecektir. Bu yöntem bir ya da dört hafta sürmelidir. Daha sonrasında dişlerinizin beyazladığını göreceksiniz.
Diş Beyazlatma Yöntemi Herkese Uygulanabilir Mi?
Diş hekiminin yapacağı kontrolden sonra, dişlerinizin uygun olup olmadığını size söyleyecektir. Bakıldığında herkes için uygundur bir sıkıntı oluşturmaz. Eğer diş eti rahatsızlığınız varsa ve ağzınızda yaralar oluşmuşsa, tedavilerinizi yaptırdıktan sonra beyazlatma işlemini yaptırabilirsiniz. Eğer gelişiminizi tamamlamamışsanız bu yöntemi uygulayamazsınız. Eğer gebe ve emziriyorsanız da dikkatli olmanız gerekmektedir.
Diş Beyazlatma Yönteminde Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
Diş beyazlatma yönteminde mutlaka alanında uzman hekim tarafından tedavi olmanız gerekmektedir. İlacın tedavi süresini ve kullanım şeklini bilmeniz gerekmektedir. Ve kullanılan ilacın içeriğine ve markasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
Eğer dişlerinizi parlak ve daima temiz tutmak istiyorsanız bunun için diş ipi kullanabilirsiniz. Eğer gülmenizin solmasını istemiyorsanız bunun için kesinlikle dişlerinizin beyazlığını korumanız gerekmektedir diyebilirim. Sağlıklı dişler, mutlu gülümsemeler.
Diş Beyazlatma Hangi Durumlarda Yapılmaktadır?
Eğer dişleriniz de koyu veya çizgi şeklinde renk değişimleri varsa ve diş fırçalama esnasında da dişlerinizin rengi kendine gelmiyorsa birçok kişi tarafından diş beyazlatma yöntemine başvurulur.
Diş Beyazlatma Tedavisinden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?
Diş beyazlatma tedavisinden sonra birçok hasta da hassasiyet görülebilmektedir. Bu hassasiyet bir veya üç gün içerisinden yok olmaktadır. Diyet listesine beyazlatma yönteminden sonra mutlaka uyulması gerekmektedir. Sigara, kahve ve vişne gibi içecekler en az bir hafta içilmemelidir. Eğer dikkat etmezseniz dişleriniz tekrar eski haline dönecektir diyebilirim. Ama eğer bunlara dikkat ederseniz, dişlerinizin beyazlığı uzun süre devam edecektir.
Diş Beyazlatmada Yaş Sınırı Bulunur Mu?
18 yaşını doldurmuş olan her birey bu beyazlatma yöntemini kullanabilmektedir.
Diş Beyazlatmada Ağrı Oluşur Mu?
Kesinlikle ağrı oluşturmaz. Acısız ve sızısız bir yöntemdir diyebilirim.
Lazer Yöntemi İle Diş Beyazlatma Ne Kadar Kalıcıdır?
Eğer ağız ve diş hijyeninize dikkat ederseniz, kalıcılık altı ay ve bir sene olarak değişim gösterir.
Diş Beyazlatma Yönteminin Yan Etkisi Bulunur Mu?
En çok olan yan etkilerden bir tanesi de dişteki hassasiyet oluşumudur. Hassasiyet miktarı kişiye göre değişiklik göstermektedir. Bazı kişilerde hassasiyet durumu hiç görülmemektedir diyebilirim. Hassasiyet giderici jeller bu durumda kullanılabilinir. Rahatsızlık durumunuza göre doktorunuzla görüşebilirsiniz.
Diş Beyazlatma Yapan Hastaların Yorumları
Diş beyazlatan hastaların çoğu evde kullanılan beyazlatma yönteminden daha kısa sürede dişlerinin beyazladığını söylemişlerdir. Örneğin diş beyazlatma yöntemini kullanan Ömer Bey, beyazlatma ücretini gayet uygun bulduğunu ve dişlerinin de beyazlığını uzun süre koruduğunu söylemiştir. Ve işlem esnasında çekilen acıya işlem sonunda gerçekten değdiğine de değinmiştir.
Diş beyazlatma fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için hemen bizi arayabilirsiniz.
Whatsapp dan bize ulaşmak için tıklayın