TÜRKÇETÜRKÇE
    bg_image
    Diş Muayene Ücretleri için yorumlar kapalı
    Posted By

    admin

    Diş Muayene Ücretleri

    Diş Muayene Ücretleri

    Diş Muayene Ücretleri

    Türk Lirası’ndaki değer kaybının en çok hissedildiği sektörlerden biri de kuşkusuz ağız ve diş sağlığı. Birçok ithal materyalin kullanıldığı bu sektörde liranın değer kaybı ile fiyatlar sürekli zamlanmakta, bu da hastaları tedirgin etmektedir. Bu yazımızda 2024 yılı için bazı önemli diş muayenelerinin ücretlerini inceleyeceğiz.

    Diş Muayene Ücretleri

    Diş Muayene Ücretleri

     Diş Muayene Ücretleri 2024 Yılında Fiyatlar Nedir?

    Muayene ücreti 250 TL’den başlamaktadır.

    Hemen kliniğimizi arayarak bilgi alabilirsiniz. 

    Kanal Tedavisi (Endodonti)

    Kanal tedavisi, pulpanın(sinir) kendini yenileyemeyecek biçimde hasar görmesi durumunda uygulanan bir tedavi yöntemidir. Pulpa, dişin en iç kısmında bulunur. Dişin beslenmesinden ve gelişiminden sorumludur. Dişe canlılık verir. Derin çürüklerde, bakteriler pulpanın iltihaplanmasına yol açabilir. İltihaplı sinir çıkarılmadığı takdirde, çevre dokulara zarar verip diş kaybına yol açabilir. Pulpanın çıkarılıp, kanal boşluğunun temizlenmesi, biçimlendirilmesi ve kanal dolgu maddeleri ile doldurulmasıyla yapılan tedaviye kanal tedavisi denir.

    Diş Ağartma (Beyazlatma) Nedir ve Nasıl Yapılır?

    Diş ağartma Hidrojen Peroksit ya da türevleri kullanılarak yapılan beyazlatma işlemidir. Kullanılan maddeler ile Oksijen açığa çıkar. Oksijenin ayrılması ile de dişlerin rengi açılmış olur. Sigara ve beslenmeden dolayı dişlerinden memnun olmayan kişilerin, dişlerinden memnun olmasını sağlayabilir.

    Diş Dolgusu Nedir ve Nasıl Yapılır?

    Çürük nedeniyle görüntüsü ve işlevi bozulmuş dişe, eski işlevini kazandırmak amacıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Dolgu yapılırken ilk olarak çürük doku ayrıştırılır, daha sonra bölge temizlenir ve son olarak dolgu yapılır. Dolgu için kullanılan malzemelerden bazıları kompozit reçine, altın, porselen ve amalgadır.

    Diş Protezi Nedir

    Kişinin kaybettiği dişlerinin yerine koyulan, çıkarılabilir cihazlardır. Protezlerin üretim materyali akrilik veya porselendir. Diş protezleri, kısmi veya tam diş kaybı olan kişilerin ihtiyacına uygun cihazlardır, çıkarılabilir olması sayesinde rahat bir kullanım imkanı sağlamaktadır.

    Gömülü Diş Operasyonu Nedir ve Kimlere Uygulanır?

    Gömülü diş, çıkma vakti gelmesine rağmen çıkması gereken yerde çıkmayan dişlerdir. Gömülü dişler, olması gereken yerde olduğu halde üzerlerinde yalnızca yumuşak doku olduğundan dolayı görünmeyebilirler veya çene kemiğinin içinde kalmış olabilirler.

    Gömülü dişlere yol açan birçok sebep vardır bu sebeplerden en önemlisi genetik faktörlerdir.

    Genellikle gömülü kalan dişler, alt ve üst 20 yaş dişleridir. Gömülü diş tedavisi için öncelikle

    Ortodontik tedavi yöntemi düşünülmelidir. Bu tedaviye cevap alınamıyorsa diğer tedavi yöntemleri düşünülebilir.

    Bu yazımızda 2024 yılı için diş muayene ücretlerini ve bazı diş tedavilerini inceledik. Yazımızın, okuyucularımız için faydalı olmasını dileriz.

    Diş Muayene Randevusu için Tıklayın 

     

    Hemen Muayene Gününüzü oluşturmak için whatsapp’tan bize ulaşabilirsiniz.