Lazerle Diş Beyazlatma
Diş beyazlatma, yüzeysel temizlik işlemleri ile giderilemeyen ve kötü bir görünüme neden olan renklenmelerin giderilmesi işlemidir. Günümüzde uygulanan diş beyazlatma yöntemleri, evde ve ofiste olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ofiste diş beyazlatma ise, lazerle diş beyazlatma olarak da bilinen beyazlatma yöntemidir. Klinik şartlarında diş hekimi tarafından özel diş beyazlatma cihazı ile yaklaşık yarım saatlik bir seansta gerçekleştirilen bu işlem öncesinde, dişlerin üzerine diş ağartıcı ilaç uygulanır. Ardından beyazlatma işlemi uygulanacak dişlere lazer ışığı tutulur. Ancak burada dişlerin beyazlamasını sağlayan lazer ışığı değildir. Lazer ışığının rolü, dişlerin beyazlaması için sürülen jelin aktif hale gelmesidir.
Lazerle diş beyazlatma (Bleaching), yarım saatten daha kısa süren bir işlemdir. Bu işlemlerin tekrarlanması, dişin hassasiyetine ve ulaşılmak istenen beyazlığa göre değişir. İşlemlerin sonlanmasının ardından ise dişlerdeki renk değişimi net bir şekilde fark edilebilir.
Lazerle Diş Beyazlatma Kimlere Uygulanabilir?
İlerleyen yaş, yeme-içme alışkanlıkları ve sigara kullanımı gibi faktörler, dişlerde renk değişimine neden olabilir. Diş bakımına ne kadar dikkat edilirse edilsin, çocuklukta sahip olunan rengi korumak imkânsızdır. Bu sebeple de pek çok kişi diş beyazlatma yöntemlerine başvurmaktadır. Bu yöntemler sayesinde dişler daha beyaz ve sağlıklı bir görünüme sahip olmaktadır. Lazer ile diş beyazlatma, dişlerine herhangi bir restorasyon işlemi uygulanmamış, sağlıklı diş etlerine sahip olan kişiler için uygundur.
Bunların yanı sıra lazerle diş beyazlatma yönteminin uygulanamayacağı durumlar da bulunmaktadır. Bu anlamda hamile veya emziren kadınlara bu işlem uygulanamaz. Yine 16 yaşından küçüklere, dişlerinde dolgu, implant, kuron ya da köprü gibi restorasyon olanlara ve gerçekçi olmayan sonuçlar arayanlara diş beyazlatma işlemi uygulanamamaktadır.
Lazer ile Diş Beyazlatmanın Ömrü Ne Kadardır?
Diş beyazlatma ile ilgili merak edilen sorulardan birisi de bu işlemin kalıcı olup olmadığıdır. Lazer ile diş beyazlatmanın sonuçları kalıcı değildir. Kişilerin yeme-içme alışkanlıklarına göre beyazlatma işleminin ömrü değişiklik göstermektedir. Etkilerin sonuçlarının daha uzun sürmesi için ise, diş beyazlatmanın ilerleyen dönemlerde tekrarlanması gerekmektedir.
Son olarak bleaching, güvenli bir işlemdir ve prosedürler doğru şekilde uygulandığında dişlere herhangi bir zarar vermez. Bu nedenle özel durumlar hariç, uzman diş hekimi kontrolünde hemen her yaşta birey için uygulanabilmektedir.
Diş Beyazlatma Fiyatları nedir?
Lazerle Diş Beyazlatma konusunda Üsküdar da bulunan Boğaziçi Diş Hastanemize ulaşabilirsiniz. Bizlere Whatsapp hattımızdan veya 0216 695 29 98 numaralı telefonlarımızdan hemen arayabilir, randevunuzu oluşturabilirsiniz.